Fødselsdagsfest

Musik til fødselsdagsfester

40 – 50 – 60 – 70 – 80 – 90 –  ja, jeg har endda spillet til et par 100 års fødselsdage.

 

Folk spørger mig tit, om ikke der er mere “gang i den” til en 40 års end til en 70 års fødselsdag, men det er der nødvendigvis ikke. Det handler ikke så meget om folks alder, men mere om de er i humør til at feste. Og det kan du faktisk selv hjælpe til med at de er, når du sender indbydelser ud.

 

Skriv f.eks at du håber, de vil være med til at gøre din aften festlig, og at de tager danseskoene på o.s.v. Så kan dine gæster på forhånd “lade op” til festen, hvilket altid er en god begyndelse. Derefter er det min opgave at “læse” dine gæster og forhåbentlig være med til at skabe en uforglemmelig aften (eller dag) for alle.

 

Under spisningen sørger jeg for at spille dæmpet, så folk kan snakke sammen, eller skrue lidt op hvis der er stemning for en fællessang. Jeg forsøger at tilpasse melodivalget efter gæsterne, jeg spiller og synger til alle festsange, eller hvis nogen i selskabet skulle få lyst til at være solist (a la Kakaoke). Jeg spiller skålesange, når og hvis det er passende og spiller selskabet til og fra bordet.

 

Til dansen bliver der skruet op og sat lidt lys på og spillet dansemusik for unge i alle aldre. Måske krydret med en boogie-woogie eller andre fællesdanse. Hvis du har forslag til repertoiret, så sig endelig til, repertoiret er stort, og jeg kan spille det meste.

 

Jeg slutter af, når der bliver serveret natmad.