Om Allan Stade

Om Allan Stade

Jeg blev født i Dalum, Odense for mange vintre siden, og bor her stadigvæk ca. en lille kilometer væk fra mit barndomshjem. Centralt i Danmark og tæt på motorvejen, så jeg hurtigt kan komme både til Sjælland og Jylland.

Efter endt skolegang blev jeg i 1976 optaget på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor jeg tog en musikpædagogisk uddannelse med speciale i klassisk klaver, kor og orkesterledelse.

Allerede nogle år tidligere havde jeg dog haft min debut som festmusiker i min fars orkester. Herefter gik det slag i slag, og siden 1981 har jeg levet af at spille musik til fester, i kortere perioder i forskellige orkestre, men 95% af tiden som solist.

Fra 1988 til 1996 havde jeg desuden et lydstudie, hvor jeg indspillede og producerede en lang række CD’ere med med kendte og ukendte solister og orkestre indenfor genrene pop, rock, folk og jazz.

Én af de største oplevelser i den forbindelse, var da jeg i 1993 var i Nashville, USA med countrysangeren Lise Nielsen, for at indspille sammen med bl.a Charlie McCoy og The Jordanaires. (Elvis Presleys vokalgruppe).

I 1996 følte jeg dog, at efter 7-8 år, hvor jeg havde været i studiet om dagen og ude at spille om aftenen, var batterierne ved at være slidt, og jeg solgte mit studiegrej. Ca. 5 år gik hvor jeg ikke indspillede en tone, men langsomt kom lysten til at være kreativ tilbage og i 2010 udsendte jeg CD’en “Mine egne sange”, som er en samling af de bedste sange, jeg har skrevet gennem de sidste 20 år (kan høres på Spotify).

Sidenhen har jeg desuden etableret mig som underviser i klaverspil. Læs mere om dette på : klaverundervisning-odense.dk