8 små tips til festen

8 små tips til festen

Fest spisning
Allan Stade ved Tyros 4 keyboard

1. Hvornår skal jeg bestille musik?

… er et spørgsmål, jeg ofte får. Da det er svært at svare på, må jeg bare sige: “Så hurtigt som muligt”. For jo før du kontakter mig, jo større er chancerne for, at jeg er ledig.

2. Indbydelsen

Beskriv kort i indbydelsen hvad du har af forventninger til din fest. F.eks at du håber gæsterne medbringer højt humør og dansesko. Så er dine gæster lidt forberedt på, hvad der skal ske.

3. Spisningen

Fornemmer du, at stemningen er ved at blive lidt mat under spisningen, er her et lille trik. Efter at tallerknerne fra forretten/hovedretten er taget af bordet, beder mændene om at tage deres glas og flytte sig 2 pladser til venstre (eller f.eks 4 pladser til højre). På den måde får man nye gæster at snakke med til begge sider, og stemningen får et boost!

4. En sang

En sang er altid et godt og populært indslag under spisningen. (Klik HER for inspiration til en sang)

5. Rygepauser

Hvis der i dit selskab er mange rygere, er det en god idé at lave fælles rygepauser. Så kan rygerne gå udenfor i f.eks. 10 min samtidigt. På den måde undgår du, at der hele tiden mangler gæster, når maden kommer ind, eller når der er taler eller sange.

6. Kaffen

I nogle huse vil man gerne have, at selskabet går ind i et andet lokale til kaffen. Hvis det kan undgås, er det absolut at foretrække. Hvis kaffen ikke kan drikkes, hvor der skal danses, kan du måske være aktiv og få “skubbet” dine gæster tilbage ind i dansesalen. Risikoen er nemlig, at dit selskab til dansen bliver delt i to, da de mindst danseglade oftest vil blive siddende tilbage over kaffen.

7. Dansen

I bedste mening vil betjeningen, som regel, lave et så stort dansegulv som muligt. Det er dog ikke altid en fordel. De fleste af os, som ikke er så dygtige dansere, kan bedre lide “at putte os lidt” på et lille hyggeligt dansegulv, hvor der ikke skal så mange til at fylde op. Sørg for at placere dansegulvet foran musikken. Så behøver jeg nemlig ikke spille højere, end at man stadig let kan tale sammen ved bordene.

8. Natmaden

Sørg for at stoppe mens festen går godt. Der er tit værter, som gerne vil fortsætte en halv eller en hel time mere, fordi det går så godt. Men du risikerer at nogle af dine gæster alligevel begynder at tage hjem. og det kan give en lidt kedelig afslutning på en ellers dejlig aften. Det kan også være en god idé, når du byder velkommen ved bordet, at sige hvornår der bliver serveret natmad. Eller lade mig sige det, når dansen begynder. Så ved dine gæster, hvad resten af aftenen byder på.