Om Allan Stade

 

Hvem er Allan Stade? Jo, jeg blev født i Dalum, Odense for mange vintre siden, og bor her stadigvæk ca. en lille kilometer væk fra mit barndomshjem. Centralt i Danmark og tæt på motorvejen, så jeg hurtigt kan komme både til Sjælland og Jylland.

Efter endt skolegang blev jeg i 1976 optaget på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor jeg tog en musikpædagogisk uddannelse med speciale i klassisk klaver, kor og orkesterledelse.

Allerede nogle år tidligere havde jeg dog haft min debut som festmusiker i min fars orkester. Herefter gik det slag i slag, og siden 1981 har jeg levet af at spille musik til fester. I kortere perioder i forskellige orkestre, men 95% af tiden som solist.

Musiklydstudiet

Fra 1988 til 1996 havde jeg desuden et lydstudie, hvor jeg indspillede og producerede en lang række CD’ere. Det var mest med forholdsvis ukendte danske solister og orkestre. Musikalsk var det meget blandet med både pop, rock, folk og jazz.

Én af de største oplevelser i den forbindelse, var da jeg i 1993 var i Nashville, USA med countrysangeren Lise Nielsen. Her indspillede vi en CD med hjælp af bl.a mundharmonika-legenden Charlie McCoy og The Jordanaires. (Elvis Presleys vokalgruppe).

Børnene tog over…

I 1996 følte jeg dog, at efter 7-8 år, hvor jeg havde været i studiet om dagen og ude at spille om aftenen, var batterierne slidt, og jeg solgte mit studiegrej. Lokalerne, som ligger i forbindelse med mit hus, blev overladt til mine børn. De er nu blevet store og er fløjet fra reden, og jeg har fået lokalerne tilbage igen.

Mine egne sange

Ca. 5 år gik, hvor jeg ikke indspillede en tone, men langsomt kom lysten til at være kreativ tilbage og i 2010 udsendte jeg CD’en “Mine egne sange”, som er en samling af de bedste sange, jeg har skrevet gennem de sidste 20 år (Kan downloades på Gateway Music og Itunes, og kan høres på Spotify).

Sideløbende underviser jeg i hverdagen i klaverspil. Læs mere om dette på : klaverundervisning-odense.dk

Allan Stades CD "Mine egne sange"
"Mine egne sange" fra 2010